Chiftele de ton

de - Andreea - in Ton, 7 Mar 2019 | 4708 vizualizari

 

Reteta am vazut-o intr-un video pe net...mi s-au parut foarte usor de facut aceste chiftelute ...si asa si este. S-au facut usor,rapid si sunt tare bune.
Noi le-am servit cu salata. 
 

 

INGREDIENTE

  • 370 gr cartofi
  • 100 gr ton (scurs deja de ulei)
  • 1 galbenus de ou (fiert)
  • 35 gr grana padano
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ton:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. 

Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii ca pentru piure. 

Adaugam galbenusul de ou si amestecam impreuna cu cartofii.

Continuam, punand tonul maruntit si foarte bine scurs de uleiul din conserva si patrunjelul verde tocat marunt. 

Adaugam apoi grana padano si amestecam bine toate ingredientele.

Punem sare si piper dupa gust, facand insa atentie la faptul ca deja compozitia este sarata de la ton si grana.

Din compozitia obtinuta formam chitelute si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C,pentru 15-20 minute. 

Se servesc calde sau reci cu o salata sau chiar cu un sos.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta mediteraneana