Chiftele grecesti

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2012 | 11669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 lingura oregano uscat
  • 1/2 lingura chimion uscat (dar eu nu am pus pentru ca nu imi place)
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • smantana/ iaurt pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele grecesti:

Carnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele.

Se modeleaza cu mana chiftele rotunde, se trec prin faina si se rumenesc pe toate partile in ulei bine incins. Se scot pe prosoape absorbante si se aseaza pe un platou.

Se servesc garnisite cu smantana in care am adaugat usturoi zdrobit si bucati mici de castravete sau cu iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele grecesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor