Chiftelute cu ceapa si maioneza

de lili in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2010 | 46501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne tocata
  • 2 oua
  • 1 lingurita delikat
  • usturoi
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 5 cepe medii
  • 3 frunze dafin
  • delikatcateva boabe piper (5-6)
  • 50 ml otet
  • 2-3 linguri zahar
  • maioneza din 2 oua (diluata cu 1-2 linguri smantana)
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu ceapa si maioneza:

Se pregateste compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu  ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde . Se prajesc in ulei.

Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml de otet, zaharul(sa fie dulce-acrisoara),delikatul, putina sare, piperul boabe si frunzele de dafin .

In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata sa fie asa mai transparenta). Se strecoara si se lasa la racit.


Dupa ce s-a racit se amesteca cu maioneza . Pe platou se pun chiftelutele la mijloc si ceapa pe margine, sau cum dorim noi sa le aranjam.


Pofta buna!!!



Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ceapa si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si branza