Chiftelute cu sos alb si mazare

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 11 Mai 2010 | 10693 vizualizari

 

super super bune

 

INGREDIENTE

  • Pt.chiftelute:
  • carne de curcan tocata 400 g
  • 2 cartofi
  • 5-6 dinti de usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • Sos:
  • 2 linguri de faina alba
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 300 smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita delikat
  • 1 cutie mazare boabe 200g
  • marar tocat fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos alb si mazare:

Se ameteca bine carnea cu cartofii razuti si storsi, apoi se pune oul ,sare,piper,usturoi pisat.Se fac chiftelute mici si se prajesc in ulei

Sosul:

Se pune uleiul intr-o tigaie sa se infierbinte bine apoi se pune faina si se caleste putin dupa care se pune laptele cate putin, apoi smantana si delikatul si se ameteca bine pana se face un sos mai consistent,dupa care se strecoara sau se face cu badidora(pt a fi mai fin)

Cand totul e pregatit se pune mazarea in sos si se pun pe foc apoi se pun chiftelutele se lasa sa mai dea 2-3 clocote apoi se stinge focul

Eu am lasat cateva si fara sos si le-am pus deasupra(dupa reteta lui madi)am presarat cu  marar tocat (din congelator prospat nu am)

Se servesc calde

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos alb si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure cu cartofi la cuptor