Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 17 Mai 2021 | 2858 vizualizari

 

 Eu cand vad o chifteluta nu-i rezist !!! Asa ca periodic prepar chiftelute de preferinta marinate in sos tomat . Primavara a vine cu verdeata. asa ca am folosit la chiftelutele mele ceapa si usturoi verde .
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne porc tocata
  • 1 lingura cu varf zaatar- daca nu aveti inlocuiti cu cimbru uscat si putin susan , https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri codite patrunjel tocate
  • 2 linguri pesmet granulat
  • 1 ou
  • sare
  • piper negru macinat
  • Ulei pentru prajit
  • Pt sos:
  • Ulei de de la chiftele,
  • 1 ceapa rosie
  • 2 foi dafin verzi
  • 700 ml suc rosii-productie proprie
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • 1 lingura rasa de zahar -facultativ
  • busuioc maruntit - cui ii place
  • Cartofi noi fierti cu patrunjel verde -pentru servit .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat:

  1. Usturoiul si ceapa verde se taie marunt.
  2. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet.
  3. Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate .
  4. Omogenizati amestecul pentru chiftelute .
  5. Se poate prepara acest amestec din timp si se pastreaza la frigider , la rece .
  6. Se formeaza chiftelute de marimea preferata .
  7. De aceasta data eu am facut chiftelute  rotunjite mai maruntele .
  8. Preparati sosul prajind o ceapa taiata in doua in putin ulei .
  9. Uleiul poate fi luat si din cel ce se prajesc chiftelele .
  10. Puneti in ulei si foile de dafin usor rupte . Dafinul rupt ,dar nu de tot va elibera mai bine aromele .,
  11. Puneti putina boia de ardei pentru culoare si imediat turnati deasupra bulionul de rosii .
  12. Cine doreste poate sa puna putin zahar care va lua din aciditatea rosiilor .
  13. Condimentati sosul cu sare , piper si putin busuioc tocat .
  14. Prajiti usor chiftelutele in ulei incins.
  15. Nu este nevoie sa prajiti chiftelutele decat foarte putin pentru ca le transferati direct in sosul tomat de alaturi .
  16.  Mai dati un clocot bun chiftelutelor imbaiate in sos tomat .
  17. Daca doriti sos mai mul puteti sa diluati cu putina apa .
  18. Supravegheati fierberea pentru ca chiftelele vor absorbi mult sos .
  19. Cine doreste sosul mai gros il poate inmulti cu putina faina alba
  20.  Serviti chiftelutele marinate alaturi de paste sau pireu de cartofi .
  21. Noi am avut garnitura feliute de cartofi noi fierti cu patrunjel verde .
  22.  Eu prefer alaturi si castraveti murati .
  23.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate.

2

Cine doreste poate sa puna putin zahar care va lua din aciditatea rosiilor .

3

https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/

4

Eu mi-am adus zaatar din Israel dar acum se gaseste si la noi in supermarketurile mari sau la magazinele cu specific oriental .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu zataar, marinate in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

18.05.2021, 18:18

Rocsi 1

18.05.2021, 21:23

Chiftelele cu sos de rosii imi plac foarte mult! Daca am si o lingura de piure langa, sunt cea mai fericita!

RuxyRux 1

10.06.2021, 21:40

Am venit la o ciorba si-am gasit chiftelute deliiiiiiicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din piept de pui