Chiftelute de ciuperci de padure

de anca_rm in Mancaruri de legume, 21 Feb 2020 | 7625 vizualizari

 

Imi place sa merg dupa ciuperci prin padure dimineata devreme. Pe la noi la ciupercile de padure li se spune bureti. In toamna am cules si am pus la congelator. Din palariile lor pregatesc tocanite, iar piciorusele le-am pus separat si le-am folosit la sarmale si chiftelute.
De aceasta data am scos o punga de picioruse de hribi si am pregatit niste chiftelute fara carne pe care le-am prajit in ulei. Aceste chiftelute se pot coace si in cuptor si sunt la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciuperci de padure
  • 2 catei de suturoi
  • 2 cartofii medii
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • 50 gr pesmet
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • nucsoara macinata
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de ciuperci de padure:

Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne, ciurul mic.

Intr-un castronas punem toate legumele si adaugam sare, piper, nucsoara macinata (eu folosesc des si am pus cam o jumate de lingurita), pesmetul, patrunjelul verde si ouale. Amestecam foarte bine compozitia. Daca iese prea moale, se mai poate adauga pesmet, dar daca ciupercile sunt foarte bine scurse, nu ar mai trebui sa adaugati nimic (se pot strange in pumn ca sa iasa foarte bine apa din ele).

Punem la incins intr-o tigaie ulei (cam de doua degete) si pana se incinge formam chiftelutele.

Prajim chiftelele pe toate partile si le scoatem pe servetele de hartie ca sa nu ramana foarte uleioase.

Serviti alaturi de o salata sau pe un platou de aperitive.

TIPS-URI

1

la cuptor trebuie tinute cam 30 minute

2

se poate adauga ceapa si usturoi verde

3

se pot folosi ciuperci de cultura, se macina crude

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi