Chiftelute de legume

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 9 Dec 2014 | 12140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • o legatura marar
  • ulei,
  • sare,
  • piper
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de legume:

Cartofii se spala de pamant si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa rece . Dovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Dupa ce s-au fiert cartofii se curata de coaja si se dau si ei pe razatoarea mare. Se amesteca toate aceste ingrediente, se adauga mararul tocat marunt si cateva linguri de pesmet (vreo 5-6 linguri). Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa compozitia sa se odihneasca timp de 10 minute. Cu mana uda se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins sau se pot pune la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de post in crusta de seminte la cuptor