Chiftelute de pui cu piure

de Oana in Pui, 7 Iun 2018 | 5475 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute:

  • 800 g pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 ou
  • 1 felie paine uscata
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita paprika

Pentru piure:

  • 500 g cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri fire de chives tocate
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui cu piure:

Curatati mai intai cartofii pentru piure, taiati-i cubulete si puneti-i la fiert in apa rece.
Tocati carnea, alternand cu ceapa, usturoiul, morcovul si la final painea uscata. Daca nu aveti masina de tocat, le puteti marunti cu un robot de bucatarie.
Amestecati apoi ingredientele tocate cu oul batut, patrunjelul si condimentele dupa gust.
Formati chiftelutele si prajiti-le in baie de ulei incins.
Scoateti-le pe un servet de hartie si pastrati-le apoi la cald pana este gata piureul.


Scurgeti apa de la cartofii fierti, adaugati untul, sare dupa gust si jumatate din laptele fierbinte si mixati. Daca mai este nevoie, adaugati apoi si restul de lapte.
Puneti in piure cele doua linguri de chives tocate si amestecati. Puteti pune si alte verdeturi, dupa gust.
Serviti chiftelutele alaturi de piureul de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la punga cu piure sau pranzul de duminica II