Papricas de pui cu galuste din paine

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 2 Feb 2010 | 6023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru papricas:
  • - 2 pulpe de pui
  • - 1 ceapa
  • - 1 lingura boia de ardei
  • - usturoi din belsug
  • - 1 lingura faina
  • - 2 linguri de smintina
  • Pentru galuste:
  • -6 chifle mari (mai vechi/2-3 zile
  • -250 ml lapte
  •  -1 ceapa micuta
  • -1 lgt unt/ulei pt prajit
  • -1 ou
  • -1 legatura mica patrunjel
  •  -sare, piper
  •  -1 lgt faina (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste din paine:

 

  • Pentru papricas:Tocam ceapa si o calim in ulei.Separam partea de sus a pulpelor de cea de jos, punem peste ceapa si punem capacul... puteti folosi in loc de pulpe -piept de pui....dupa citeva minute le intoarcem si le lasam iar la transpirat (distolit) cu capac.Adaugam boiaua de ardei si stingem cu o cana mare de apa.
  • Adaugam usturoiul presat, tocat marunt, cum dorim... lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, vreo 20 de minute, depinde de cit de simpatic a fost puiul. Din cind in cind le mai intoarcem da nu e musai ca se fac oricum in abur.
  • Cind furcilitza strapunge foarte usor carnea, puiutzul este gata si in tigaie avem sos mult.
  • Intr-un vas mai mic amestec bine 1 lingura de faina cu 2 de smintina si adaug cite putina apa foarte rece pina arata ca un aluat de clatite. Daca fac cu smintina lichida atunci pun mai multa si nu pun apa.
  • Torn faina desfacuta in smintina peste pui, condimentez cu sare, piper si frunze de patrunjel tocate, las sa dea un clocot mic si pun pe farfurie.

 

  • galuste:Taiem painea feliute, cubulete.Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framantam putin.Tocam ceapa fin, o calim, atat cat sa se înmoaie (nu se rumeneste)O adaugam la aluatul de chifle si lapte. Adaugam patrunjelul, oul, sare, piper.Framantam.Daca aluatul vi se pare cam moale, adaugati 1 lingurita de faina.ormam bile. Eu le-am facut mai  mari ca sa le fac mai repede, le puteti face mai mici, dupa preferinta.Le fierbem in apa cu sare cand incepe sa clocoteasca usor.Galustele sunt fierte, atunci cand se ridica la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste din paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de pui cu mamaliguta