Chiftelute picante de cartofi

de Miha in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2010 | 22469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute picante de cartofi:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, dupa care se paseaza impreuna cu untul moale la temperatura camerei.

Piureul obtinut se amesteca apoi cu ou, ceapa si usturoiul pisate, condimente, patrunjelul verde tocat si faina. Se va obtine o compozitie lipicioasa, dar care poate fi modelate cu mainile umezite sau pudrate bine cu faina. Daca mai e nevoie se mai poate adauga 1 lingura de faina.

Se formeaza chiftelutele si se prajesc in baie de ulei bine incins.

Se servesc calde.

Chiar daca s-au suparat si au facut cam multa galagie cand le-am pus in uleiul incins :)) eu le-am facut cu mainile umezite. Mi s-a parut mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute picante de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu kaizer si sunca