Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2019 | 2445 vizualizari

 

Am incercat chiftelute la cuptor...hmmm ...bunicele...dar tot mai bune sunt cele prajite...chiar si asa mai ...nesanatoase :))
Cel putin jumate din ele dispar din castron inainte de racirea complpeta ;)

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg spata de purcel tocata
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica telina
  • 1 leg marar verde
  • 250 g paine inmuiata
  • 5 oua
  • sare, piper, juma de lingurita cimbru
  • Secretul gustului Maggi -1 lingurita
  • pesmet pt tavalit
  • ulei pt prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume:

Ca sa imi usurez munca, am ales sa mi se toace carnita direct de la macelarie.

Ceapa o curatam si o tocam marunt; morcovul si telina le curatam si pe dam pe razatoarea mare; dovlecelul il taiem in 4, eliminam mijlocul cu seminte - care este buretos - si il dam si pe el pe razatoarea mare. Mararul il spalam si tocam marunt.

Adaugam toate legumele peste carnea tocata, faramitam painea inmuiata, saram, piperam, adaugam si combrul si MAggi, ouale si framantam ca sa omogenizam bine compozitia.

incingem ulei intr-o tigaie incapatoare, formam bile pe care le tavalim bine prin pesmet, apoi le aplatizam. Prajim chiftelutele pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Servim calde sau reci, cu mustar sau legume proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

lucy2002 1

21.11.2019, 08:57

Bune!

Ancutsa 1

22.11.2019, 19:20

Tare bune! Nu ma plictisesc de chiftelele prajite!

Lau 1

24.12.2019, 21:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne de porc, la cuptor