Chilli com carne

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 30 Iun 2014 | 7600 vizualizari

 

Daca se cheama chilli com carne , insemana ca este foarte picant. Deci pentru iubitorii de mancaruri picante va recomand aceasta mancare delicioasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de porc sau amestec de porc cu vita)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • cub knorr de carne
  • boia, dafin
  • o bucatica d ecarnat afumat
  • ulei de masline
  • 2 rosii bine coapte
  • 1 pahar de pasta de rosii
  • 800 gr fasole boabe rosie in conserva
  • vin alb, sare, piper, 3 catei de usturoi, cimbru verde, putin oregano,
  • 2 chilli picanti
  • 2 cani orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chilli com carne:

Punem la calit ceapa cu ulei de masline. Adaugam morcovul taiat cubulete si ardeiul, la fel, taiat cubulete. Lasma sa se caleasca bine si adaugam apoi usturoiul maruntit, foaie de dafin, cimbrul verde tocat, carnatul afumat taiat marunt. Lasam inca 2 minute sa se omogenizeze si adaugam carnea tocata. Amestecam bine si adaugam sare, piper si chilli. Apoi turnam un pahar de vin alb . Lasma la foc mare sa scada vinul si sa se prajeasca carnea apoi adaugam rosiile pe care le-am dat in blender, obtinand un sos . Totodata adaugam si pasta de tomate. Mai turnam putina apa fierbinte si punem un cub knorr de carne. Acoperim si lasam sa fiarba. Cand carnea este fiarta si sosul scade adaugam fasolea din conserva. Eu am folosit 2 cutii de 450 grame cu apa inc are sunt cu tot. Mai lasam inca cca 20 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand pana se ingroasa.

 Alaturi facem un pilaf de orez alb. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli com carne" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Iepure cu cartofi si rozmarin