Chipsuri cu sare

de andreea123 in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2011 | 7215 vizualizari

 

Stiu ca chipsurile se incadreaza la junk food, dar o data pe luna daca imi ofer acest viciu nu e chiar atat de grav si daca tot vorbim de chipsuri atunci va propun urmatoarea reteta.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 3L de apa
  • 4 linguri de otet de mere sau de vin
  • 6 cuburi de gheata
  • ulei
  • sare
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri cu sare:

Se curata cartofii, apoi se feliaza foarte subtire.

Apa se pune la fiert cu otetul, iar cand incepe sa fiarba se adauga cartofii feliati, apoi se tin la foc mai mic pana incep iar sa fiarba.

Se strecoara repede cartofii, apoi se pun intr-un vas plin cu apa foarte rece amestecata cu cele 6 cuburi de gheata.

Se strecoara si se pun la prajit in baie de ulei (adaugand felie cu felie).

La sfarsit se condimenteaza dupa gust cu sare, boia, praf de usturoi sau ceapa etc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri cu sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

andreea123 1

18.01.2011, 00:43

Este o reteta foarte buna, din cauza otetului cartofii nu se inmoaie si raman exact ca cei din comert.

andreea123 1

18.01.2011, 00:48

mitinita, sa sti ca nu dureaza mult sa prepari reteta, trebuie doar sa ai un cutit foarte bine ascutit.

marcela1979 1

18.01.2011, 07:34

buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne