Un desert rapid şi deosebit de gustos. Asta dacă iubiţi ciocolata. Si cine oare n-o iubeşte?
Reţeta am găsit-o pe site-ul Paulei- Enjoy Dessert şi am zis ca musai s-o fac şi eu.
Mi-a plăcut rezultatul doar că nu am avut forme potrivite pentru ele. Ar fi ieşit mult mai bine în ceşti mai înalte, mijlocul ar fi rămas mult mai fluid.
Din aceste cantitati vor rezulta 6-8 bucati, în functie de formele folosite.
Eu am folosit cesti de ceai si vase ramekin, dar mai bine au iesit cele din cesti.
Am uns formele cu unt si le-am presarat cu cacao.
Cuptorul l-am preîncalzit la 200 de grade.
Ciocolata am topit-o împreuna cu untul pe baie de aburi.
Ouale le-am batut cu zaharul si un praf de sare, apoi le-am pus peste ciocolata.
La final am adaugat faina, vanilia si lichiorul.
Am pus compozitia în formele pregatite si le-am pus la cuptor.
Daca sunt forme mai mici, sunt sufieciente 12-13 minute, daca sunt mai mari, 15-16 minute vor fi de ajuns.
Sunt gata când la suprafata apar mici crapaturi.
Atentie! Daca le lasati mai mult, nu veti avea „miezul” acela curgator si e pacat.
Le-am scor din cuptor, le-am lasat câteva minute, apoi le-am rasturnat.
Nu am avut înghetata asa ca le-am decorat cu frisca, zmeura si afine.
S-aveţi poftă !!!