Cilbir (Ou posat in iaurt)

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2014 | 4382 vizualizari

 

Un preparat specific bucatariei turcesti ce se consuma, de obicei, la micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml iaurt simplu
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • piper Cayenne
  • 1 catel de usturoi pisat
  • cateva frunzulite de marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cilbir (Ou posat in iaurt):

In doua ramekinuri se aseaza bucati mari de folie din plastic unse cu ulei. Se presara sare si piper si se sparge cate un ou in fiecare. 

Se leaga strans astfel incat oul sa nu se scurga. 

Se aseaza ouale in apa fierbinte, dar nu pe foc, se acopera si se lasa 5-6 minute. Se taie folia pentru a expune ouale.

Se incalzeste iaurtul, dar nu foarte mult, doar cat sa fie ceva mai fierbinte decat temperatura camerei. Se amesteca cu usturoiul pisat.

Se imparte iaurtul in 2 forme si se rastoarna cate un ou in fiecare dintre ele. Se presara piper Cayenne si cateva frunzulite de marar proaspat si se consuma imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cilbir (Ou posat in iaurt)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de ton cu sos de iaurt