Cinnamon Rolls

de vio_dreams in Dulciuri, 27 Sep 2014 | 9493 vizualizari

 

INGREDIENTE


pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 7 gr drojdie uscata

pentru umplutura:

  • 200 gr zahar brun
  • 100 gr unt
  • 2 linguri scortisoara

pentru glazura:

  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 100 gr crema de branza
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon Rolls:

Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa.

Intr-un bol amestecam zaharul brun (eu am folosit Demerara) cu scortisoara si cu untul moale pana obtinem o pasta. Intindem pasta obtinuta deasupra foii de aluat in strat uniform.

Rulam strans foaia de aluat si obtinem un rulou.

Cu un cutit ine ascutit taiem ruloul felii groase cam de doua degete.

Asezam melcisorii obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei pentru ca vor creste la copt.

Dam la cuptor pana se vor rumeni usor.

Pentru glazura frecam crema de branza cu untul si zaharul pudra pana obtinem o pasta omogena. Imediat ce scoatem rulourile din cuptor le ungem din belsug cu glazura. Le servim calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon Rolls" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cinnamon Rolls