Ciocănele de pui marinate

de elucubratiiculinare in Pui, 29 Apr 2013 | 3722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciocănele de pui,
  • 3 linguri iaurt gros,
  • 1 lingură pastă de tomate,
  • 1 lingură pastă de ardei,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 linguriță boia,
  • 5 căței de usturoi,
  • sare, piper,
  • fulgi chilli.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele de pui marinate:

Ciocănelele de pui se spală și se zvântă. Într-un castron mai mare amestecăm iaurtul cu pasta de tomate și pasta de ardei, apoi adăugăm usturoiul pisat, uleiul și  amestecăm bine. Condimentăm ciocănelele cu sare și piper, după care se introduc în marinată. Se agită un pic castronul pentru a acoperi marinata în totalitate bucățile de pui. Se dă la rece pentru minim 30 minute. Se scot de la frigider, se scurg de marinată și se pun într-o tavă unsă cu puțin ulei. Dacă aveți o tavă prevăzută cu un gratar, puteți să o folosiți - în felul acesta sosul va curge în tavă. Eu nu am folosit o astfel de tavă, chiar am adăugat din marinată peste ciocănele în tavă :) Am presărat boia și fulgi de chilli și am dat la cuptor pentru 40-50 minute la 200 grade C. Am servit imediat cu o salată de rucola.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele de pui marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu frigarui de cartofi la cuptor