Ciocolata de casa

de Carmen_g in Dulciuri, 1 Feb 2012 | 6693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 300 g apa
  • 50 g cacao 
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 500 g lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa se fierbe impreuna cu zaharul pana devine ca un sirop, aproximativ 10 minute. Dupa ce a fiert siropul, se ia de pe foc si se adauga untul, galbenusurile si cacao. Se amesteca bine.

Laptele praf se cerne, se adauga siropului, si imediat se pune pe foc mic , amestecandu-se energic, ca sa nu se formeze cocoloase. 

Se lasa putin la fiert, amestecandu-se incontinuu, sa nu se prinda de fundul cratitei. La final se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt, si se da la rece peste noapte. A doua zi se portioneaza si se serveste. :D E buna tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Panacris 1

11.02.2012, 18:20

Delicioasa!!!

VERONICA2607 1

11.02.2012, 20:55

unul dintre dulciurile mele preferate..cred ca o sa fac si eu zilele astea...yammmiiiiiiiii

Carmen_g 1

11.02.2012, 21:07

Sa ne spui si noua cum ti-a iesit ciocolata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]