Ciocolatina

de laura_n in Dulciuri, 25 Ian 2016 | 9954 vizualizari

 

Am fost extrem de incantata de tema propusa de Bucataras, si anume ciocolata, astfel ca am incercat sa dau forma unui desert aproape integral din ciocolata!
Este o nebunie, textura fina si cremoasa, pe suport crocant de napolitana, fructele acrisoare care contrasteaza cu dulceata ciocolatei, totul imbracat intr-o glazura densa de ciocolata!
Sper sa va fie pe plac!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana lichida
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml lapte dulce
  • 1 ou
  • 2 lg zahar brut
  • 20 ml apa
  • 1/4 plic gelatina
  • visine + cirese congelate
  • 2 discuri de napolitane cu glazura de ciocolata
  • ornamente
  • 1 lg amaretto
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatina:

Mai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege.

Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara.

Punem la topit 300 gr ciocolata cu lapte. 

Galbenusul il mixam cu doua linguri de zahar brut, transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam continuu pana compozitia devine cremoasa. Adaugam ciocolata topita si amestecam in continuare. Adaugam 1 lg de amaretoo. (sau nu)

Gelatina o punem la hidratat in foarte putina apa. Lasam cateva minute sa se hidrateze, apoi o adaugam peste compozitia de ciocolata. Luam vasul de pe baia de aburi si amestecam astfel ca sa se topeasca si gelatina. Lasam sa se tempereze.

Mixam spuma smantana lichida pana obtinem o frisca ferma. Incorporam crema de ciocolata.

Asezam in fiecare forma cate un disc de ciocolata glazurata. Asezam in mijloc cateva fructe congelate. Turnam cu o lingura din compozitia de ciocolata. Dam la rece pana a doua zi. Daca va grabiti, puteti da la frigider pentru minim 2 ore ca sa se inchege.

Punem la topit 200 gr de ciocolata neagra, 50 ml lapte si 2 lg ulei. Amestecam pana la omogenizare si lasam la temperat. 

Scoatem formele de la rece si le imbracam in glazura de ciocolata care trebuie sa fie temperata, nicidecum calduta, altfel se inmoaie crema.

Ornam dupa preferinte si dam la rece pana in momentul servirii.

Demential! Si ciocolatos! 

TIPS-URI

1

folositi ciocolata de calitate

2

aveti rabdare sa se tempereze glazura de ciocolata inainte de a imbraca totul.

3

atentie sa nu fierbeti gelatina.

4

eu am folosit foarte putina gelatina raportat la nivelul optim, fiindca am vrut sa obtin o textura cremoasa, nu buretoasa, de racitura, dar care sa isi mentina forma si aspectul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah-Mat (for Miruna)