Ciorbele, marea slăbiciune a românilor, nu aveau cum să nu împrumute şi ele din experienţa grecilor. Ca multe alte mâcăruri de provenienţă străină şi ciorba à la grec a cunoscut adaptări regionale .Adevărata ciorbă à la grec poartă numele Avgolemono, de la cele două ingrediente de bază, specifice bucătăriei greceşti şi atât de dragi grecilor: ouăle şi lămâia.
Carnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma.
 Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o culoare minunata ciorbei.
 Curatam ceapa si asa intreaga o bagam la fiert in ciorba.Cand e fiarta o aruncam.
 Adaugam zarzavaturile razuite la carnea ce fierbe , asezonam si lasam sa fiarba la foc mediu, acoperit.
 Cand carnea este fiarta o dezosam de pe oase si o taiem bucatele.
 Orezul il spalam bine in mai multe ape si il adaugam la ciorba impreuna cu carnea taiata.Lasam sa fiarba 8 minute pina cand s-a fiert orezul.
 Amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie , adaugam un polonic de ciorba la amestec si rasturnam treptat peste ciorba.
 Dam focul la minim si lasam ciorba sa fiarba incet ,fara sa clocoteasca, 3-5 minute.
 
 Asezonam ciorba si pentru noi cei din Ardeal adaugam putin tarhon deasupra.Presaram si patrunjel verde tocat.
 
 Cand servim ciorba fierbinte , putem adauga smantana si nu uitati de ardeiul iute.
 
 Pofta mare !
 
P.S. In ziarul local de ieri mi-a aparut reteta aceasta.....