Ciorba cu legume

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 13 Mai 2011 | 4003 vizualizari

 

pentru ca m-am saturat de carne :D

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de cartofi
  • 2-3 rosii
  • 2 linguri cu bulion
  • 2 l apa,
  • 1 l bors,
  • pastai
  • mazare
  • sare (delikat)
  • 2  morcovi
  • ardei gras
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura de loboda
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2-3 linguri de untdelemn
  • radacina de  pastarnac si telina
  • cate o legatura de patrunjel si leustean verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu legume:

Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se farame. Adaugam apoi delikatul/sarea (dupa gust), borsul si rosiile. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga  verdeata (patrunjelul, leusteanul, loboda si tarhonul, acesta din urma conferind ciorbei un gust deosebit). Pofta  buna!

TIPS-URI

1

servita rece e foarte gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei a la grec