Ciorba alba cu perisoare de curcan

de mihaelar63 in Ciorbe, 3 Mai 2015 | 4225 vizualizari

 

Pieptul de curcan astepta frumusel. Perisoare sau raduteana? De aceasta data a fost sa fie perisoare :D

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura morcovi noi+ patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 galbenus
  • 1 cana smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • otet aromatizat cu tarhon
  • sare
  • piper
  • Perisoare :
  • 500 g piept de curcan dezosat [de casa]
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 ceapa verde
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri orez
  • 1/2 pasta iute de ardei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba cu perisoare de curcan:

Legumele se curata si se spala.

Se toca cubulete telina, morcovul si patrunjelul.

Se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu ceapa intreaga si foaia de dafin .

Pentru perisoare se taie verdeturile si ceapa  cu cutitul, se pun in vasul robotului impreuna cu carnea   si se maruntesc . Se dau impulsuri repetate, astfel carnea se va marunti in mod egal si rapid, de granulatia dorita, nu prea marunta. Scoateti cu grija cutitul din vasul de mixare.

Se scoate carnea tocata intr-un bol si se amesteca cu sare, ou, gris, orez, pasta iute de ardei.

Umeziti mainile si formati mici bile pe care le asezati pe o planseta sau un platou.

Intre timp legumele sunt fierte in oala.

Reduceti flacara aragazului pentru ca lichidul sa nu clocoteasca puternic - astfel ca perisoarele sa ramana intregi.

Puneti perisoarele la fiert la foc domol timp de 10 minute.

Bateti cu furculita galbenusul impreuna cu smantana, diluati cu zeama calda din ciorba. Turnati  incet, amestecand in ciorba.

Dregeti  ciorba cu sare, piper. Acriti dupa gust cu otet aromatizat cu tarhon.

Serviti ciorba cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba cu perisoare de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

diaconta 1

04.05.2015, 11:18

ce ciorbita buna

Rocsi 1

04.05.2015, 19:42

Buna si consistenta

roxana_simona 1

07.05.2015, 13:49

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vara cu dovlecel