Ciorba cu coaste afumate

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 22 Ian 2015 | 6515 vizualizari

 

Aceasta ciorba a fost un succes si vi-o recomand mai ales acum iarna, cu un ardei iute alaturi.

 

INGREDIENTE

  • 300-500 gr coaste afumate
  • legume: 1 ceapa, 3 morcovi, 1 patrunjel, 1 ardei gras rosu
  • 3 cartofi mari
  • 1/2 varza de marime medie
  • 1 cutie de 500 gr fasole boabe
  • sare, 1 foaie de dafin
  • 1 cub concentrat de carne
  • 1 cutie cu smantana mica (1 cana)
  • 1 galbenus de ou
  • 1lingura de otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu coaste afumate:

Costita se spala si se pune in apa cu dafin la fiert. Eu am folosit oala cu presiune si am fiert timp de 20 minute, pana carnea se desprinde cu usurinta.Am scos costitele si am taiat in bucati potrivite.Punem deoparte si pastram apa in care a fiert.

Separat intr-o oala punem la calit cu ulei de malsine legumele curatate si taiate marunt: adica morcovii, ceapa, patrunjelul si ardeiul. Dupa cca 5-7 min cat legumele se calesc la foc mediu adaugam apa in care a fiert costita si punem si bucatile de costita peste legume. Lasam sa fiarba cca 15 minute si aduagam apoi cartofii curatati si taiati si ei cubulete. La fel , punem si varza tocata fideluta, marunt. Cand toate legumele sunt fierte punem si fasolea alba din conserva. Mai lasam cateva minute . 

Smantana se amesteca cu galbenusul de ou si turnam din supa fierbinte, treptat, sa se acomodeze temperatura. Si apoi turnam totul peste ciorba care fierbe la foc ff mic. Amestecam . Gustam de sare, piper si punem otet dupa gust. Eu am folosit si otet de la muraturi si de pe ardei iute, deci miç-a iesit mai iute, dar nu se exagereaza. Mai lasma sa dea un clcoot si stingem. Dupa preferinta servim cu ardei iute.

TIPS-URI

1

Eu am folosit costita care nu a fost fiarta inainte de afumare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu coaste afumate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]