Ciorba de bob cu afumatura proaspata

de mihaelar63 in Ciorbe, 31 Dec 2018 | 4498 vizualizari

 

 Sunt o mare fana a mancarurilor cu bob, acest frate urias al fasolei . Acum cativa ani l-am cultivat in gradina . Imi place marimea lui si miezul untos . Este o adevarata delicatesa pentru mine .
Pacat ca-l gasesc estul de greu . De aceasta data l-am gasit intr-un super-market  din Cluj . De notificat ca nu era nicidecum atat de verde ca pe ambalaj , chiar a fost nevoie de o fierbere destul de indelungata . Am mai avut afumatura proaspata - productie proprie .
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bob congelat
  • 500 gr afmatura de porc cu os [ jumatate din osul umarului]
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe verzi
  • 1 morcov dublu
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 rosie mare
  • 1 tija marar uscat
  • 1/2 ardei verde
  • sare-optional
  • otet de mere -optional
  • ardei iuti , ceapa verde sau rosie- la servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de bob cu afumatura proaspata:

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la saramura .
  3. Bobul se decongeleza la temperatura camerei .
  4. Taiati ceapa rondele . Morcovul si ardeii se taie cubulete .
  5. Caliti impreuna morcovul cu ceapa si cu ardeii .
  6. Adugati 2-3 l apa . Puneti afumatura in zeamasi tija de marar .
  7. .Fierbeti timp de o ora si jumatate .
  8. A durat atat de mult fierberea pentru ca bobul nu s-a patruns usor .
  9. Atentie !!! Nu sarati !!1 Afumatura s-ar putea sa contina suficienta sare . Se drege gustul la sfarsit daca este nevoie .
  10. Spre sfarsitul fierberii adaugati rosia taiata cubulete .
  11. Daca  va place mai acrisoara ciorba puteti acri cu putin otet de mere .
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  13. La servire distribuiti carne afumata in fiecare  farfurie .
  14. Improspatati ciorba cu ,, ceva'' verde [ codite de ceapa sau praz].
  15. Puneti alaturi de ciorba de bob cu afumatura , ardei iuti si ceapa rosie .

                           Poftiti la masa !!!!

TIPS-URI

1

Despre bob : http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/bobul-o-leguma-pe-nedrept-uitata-echilibreaza-valorile-colesterolului-1214634

2

Curiozitati- o bobul poate sa ajunga la o marime de pana la 14 cm a unei seminte !!!!!

3

Atentie !!! Nu sarati !!1 Afumatura s-ar putea sa contina suficienta sare . Se drege gustul la sfarsit daca este nevoie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de bob cu afumatura proaspata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata, cu carnat afumat