Ciorba de burta

de La Ancuta in Ciorbe, 1 Ian 2011 | 9427 vizualizari

 

Este preferata noastra si este o traditie ca de Revelion sa mancam ciorba de burta. Pana anul acesta o mancam la parintii mei, iar acuma m-am incumetat sa fac si eu. Juriul a decis: a fost foarte buna :)

 

INGREDIENTE

  • 1 os de vita
  • 2 kg burta de vita (eu am avut prefiarta)
  • 2 morcovi
  • o bucatica de telina
  • 0 bucatica pastarnac
  • 2 frunze de dafin
  • sare, piper boabe
  • 4 galbenusuri
  • 400 g smantana
  • 8 catei de usturoi
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se spala oasul de vita si se pune la fiert. Cand incepe sa foarba a face spuma multa. Se ia de pe foc, se arunca apa iar carnea se spala bine.

Spalam oala si punem osul de vita sa fiarba. Adaugam sare, piper boabe si frunza de dafin. Lasam sa fiarba pana e fiarta bine carnea de pe os.

Dupa ce a fiert, se scoate osul (eu am ales carnea de pe el si am pus-o in ciorba).

Strecuram ciorba si aruncam frunza de dafin si piperul.

Punem din nou pe foc si adaugam burta spalata (asta daca folositi burta prefiarta). Burta prefiarta nu are nevoie de prea mult timp de fierbere (30-40 minute)

Adaugam telina si pastarnacul taiat marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si il calim in putin ulei. Apoi il adaugam in ciorba.

Lasam sa fiarba burta si adaugam otet, dupa gust.

Galbenusurile le amestecam cu smantana si un polonic de ciorba.

Adaugam galbenusurile in ciorba trasa de pe foc si amestecam putin. Punem iar pe foc si adaugam usturoiul pisat. Lasam sa mai dea un clocot si stingem focul.

Se serveste fierbinte cu usturoi, smantana, otet si neaparat ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu smantana si usturoi