Ciorba de burta

de Dana Cristea - pusikmea in Ciorbe, 28 Noi 2011 | 8095 vizualizari

 

Ador aceasta ciorba, insa este pentru prima oara cand o pregatesc, deoarece sotului meu nu-i place, iar daca eu aveam pofta o papam si la restaurant :d cel mai usor mod :))) Mi-am luat inima in dinti si am preparat-o si adaptat-o dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata burta de porc am avut eu
  • 1 bucata carne de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • ardei rosu
  • leustean
  • sare
  • otet
  • 2 galbenusuri
  • 1 cutie smantana - 400 g
  • 1 capatana usturoi pentru mujdei
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata cu sare grunjoasa pana se albeste, iar la sfarsit se clateste cu otet. Se pune la fiert impreuna cu carnea taiata cubulete, luam spuma care se formeaza, apoi scoatem burta si o taiem fasii, dupa care punem fasiile din nou peste zeama, adaugam apoi ceapa intreaga si ardeiul taiat cubulete sau feliute subtiri si lasam sa fiarba impreuna.

Cand ciorba este aproape gata, dam morcovul pe razatoarea mica, il calim in 2 linguri de ulei, dupa care il adaugam in ciorba si mai lasam putin pe foc. Adaugam mujdeiul facut din capatana de usturoi putina sare si o lingura de apa. Amestecam galbenusurile cu smantana, peste care vom pune un polonic de ciorba pentru a se incalzii si amestecam bine. Turnam amestecul de smantana in ciorba, amestecand pentru a nu se branzi. Potrivim dupa gust cu sare si otet. La sfarsit asezonam cu leustean.

Se serveste fiebinte cu ardei iute si cu smantana cine mai doreste in plus.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta