Nu stiu cat va place voua ciorba de burta,dar sotul meu este un mare fan al ei.
Se spala carnea de vita si burta,apoi se pun la fiert cu un praf de sare.Se spumeaza ori de cate ori este nevoie,pana cand zeama ramane limpede.
Se curata morcovii,ceapa,pastarnacul si telina.Usturoiul se curata si se piseaza cu un pic de sare.
Cam la jumatatea timpului de fierbere,adica dupa vreo ora si jumatate se adauga zarzavatul taiat.
Cand burta este bine fiarta se pune si usturoiul pisat (asa nu se va simti foarte tare gustul,si nici nu se va vedea urat in farfurie).Se mai lasa sa dea in cateva clocote.Se strecoara ciorba.Se adauga burta din nou in oala.Se adauga otetul in functie cat de acra dorim sa fie.
Smantana se pune cu galbenusurile intr-un castron mai inalt.Se bat bine pana se omogenizeaza.Se ia cu polonicul zeama din oala si se toarna peste galbenusuri si smantana,mestecand mereu cu telul.Se pune ciorba pana cand compozitia atinge temperatura celei din oala.
Se rastoarna apoi in oala,mestecand cu lingura sau telul 2-3 minute.
Pentru un aspect portocaliu desupra, se rade morcovul pe razatoarea mica si se caleste in 2-3 linguri de ulei.Cand s-a inmuiat se strecoara deasupra la oala,si se pune numai uleiul.
Se serveste alaturi de gogosari,smantana si ardei iute.