Ciorba de dovlecei

de Tuxedo in Ciorbe, 23 Mai 2013 | 30555 vizualizari

 

Va plac dovleceii? mie imi plac sub orice forma, manacare, ciorba, chiftelute dulci sau sarate, budinci, placinte etc! asa ca va voi prezenta una din ciorbele mele favorite de vara, ciorbica de dovlecei pe care intotdeauna o dreg cu smanatana sau iaurt si o asezonez cu marar verde. O nebunie curata! Tin sa mentionez ca eu nu calesc nimic la ciorba, pentru ca este mai usoara in acest fel.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un pastarnac
  • 2 tije telina
  • 0 lamaie
  • 1 ardei mare rosu
  • o lingura orez
  • marar
  • sare
  • 1 lingura vegeta
  • optional bors
  • 100 ml smantana
  • 1 galbenus de ou
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Curatam morcovii, telina, ceapa, ardeiul si pastarnacul, le tocam si le punem la fiert in cca 3 l de apa. Eu am pus pastarnacul intreg si apoi l-am scos din ciorba.

Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam dovleceii si orezul si mai lasam sa fiarba pana cand orezul este bine facut.

Stoarcem o lamaie si punem sucul acesteia in ciorba, daca ne place ciorbita acrita cu bors, putem pune bors in loc de lamaie. Adaugam si uleiul, cat ne place si mai lasam 2-3 minute sa fiarba.

Punem o lingura de vegetea (optional) si apoi gustam, daca ne place mai sarata mai adugam un pic de sare. Intotdeauna punem intai vegeta (daca folosim) apoi sarea, altfel riscam sa o facem prea sarata.

La final dregem ciorbita cu smantana si galbenus de ou (mestecate in prealabil separat, peste care adaugam czeama din ciorba si mestecam bine pana cand amestecul are temperatura ciorbei din oala).

Stingem focul si punem o mana de marar verde deasupra, tocat marunt.

Daca tinem post, nu o mai dregem cu smantana si ou, o papam asa, ca e buna oricum

Este de-li-cio-sa si usoara!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei