Ciorba de dovlecei cu taitei lati

de katty in Ciorbe, 13 Iun 2020 | 6564 vizualizari

 

Astazi am pregatit o ciorbita delicioasa cu leguma mea preferata de sezon, dovlecelul. O ciorbita usoara la care am adaugat niste taitei lati pentru consistenta si muuuult marar.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 3 rosii bine coapte
  • 2 dovlecei
  • taitei lati
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri ulei
  • marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei cu taitei lati:

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare.

In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam legumele sa se inmoaie. Daca este nevoie picuram putina apa.

Cand legumele sunt moi, adaugam rosiile taiate cubulete mici. Lasam rosiile sa se inabuse bine, apoi stingem cu apa calduta.

Cand apa incepe sa fiarba, punem dovleceii pe care i-am decojit si i-am taiat cuburi mai mari. Adaugam sare dupa gust, piper si fierbem pana dovleceii sunt aproape fierti. Daca este nevoie mai completam cu apa.

Adaugam taiteii si mai fierbem 4-5 minute. Adaugam mararul tocat fin si oprim focul.

Servim ciorba calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei cu taitei lati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de vara, cu dovlecei