Ciorba de dovlecei cu taitei lati

de katty in Ciorbe, 13 Iun 2020 | 7936 vizualizari

 

Astazi am pregatit o ciorbita delicioasa cu leguma mea preferata de sezon, dovlecelul. O ciorbita usoara la care am adaugat niste taitei lati pentru consistenta si muuuult marar.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 3 rosii bine coapte
  • 2 dovlecei
  • taitei lati
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri ulei
  • marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei cu taitei lati:

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare.

In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam legumele sa se inmoaie. Daca este nevoie picuram putina apa.

Cand legumele sunt moi, adaugam rosiile taiate cubulete mici. Lasam rosiile sa se inabuse bine, apoi stingem cu apa calduta.

Cand apa incepe sa fiarba, punem dovleceii pe care i-am decojit si i-am taiat cuburi mai mari. Adaugam sare dupa gust, piper si fierbem pana dovleceii sunt aproape fierti. Daca este nevoie mai completam cu apa.

Adaugam taiteii si mai fierbem 4-5 minute. Adaugam mararul tocat fin si oprim focul.

Servim ciorba calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei cu taitei lati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]