Ciorba de fasole ardeleneasca

de Bya Ralu in Ciorbe, 15 Iun 2012 | 8179 vizualizari

 

Am vazut reteta pe internet si am facut-o cu mici modificari bineinteles,dar imi place mult mai mult varianta asta cu smantana,decat cea clasica!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole cu bob mic
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa rosie si 1 alba
  • 1 fir de pastarnac
  • boia dulce,vegeta,piper alb.leustean
  • tarhon verde
  • otet
  • 1 cub maggi de gaina,bors maggi cu smantana
  • 1 ciolan afumat
  • 2 linguri smantana,2 linguri faina
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole ardeleneasca:

Fasolea se lasa peste noapte in apa.A doua zi se pune la fiert,cand apa a fiert se scurge si se pune la fiert tot in apa calda,pentru ca daca e rece se intareste bobul de fasole si se fierbe mai greu.Se schimba 2-3 ape.intr-o apa se pune ciolanul la fiert,se adauga si fasolea,punem ceapa alba si morcovii taiati felii subtiri si cartofii taiati cubulete.Intr-o tigaie se pune la calit in ulei de masline ceapa rosie taiata marunt,dupa care se adauga in oala.Se pune cubul maggi,vegeta,piperul alb,leustean si se lasa la fiert.Cand e gata ciolanul(cand se desprinde carnea de pe os) se scoate intr-un castron,se lasa putin la racit si se taie cubulete.Se adauga in oala,iar separat intr-un castron se pune 2 linguri de faina,2 linguri de smantana si zeama din ciorba,pana se subtiaza smantana,se adauga si pastarnacul taiat felii subtiri.Se toarna in ciorba,se pune patrunjel si tarhon taiat marunt,punem putin otet si bors magic cu smantana.Se mai lasa 5 minute si se serveste cu salata de ceapa rosie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (37)

Bya Ralu 1

15.07.2013, 13:04

Aurelia 07_07 1

12.01.2014, 18:10

Buna,buna !

Bya Ralu 1

12.01.2014, 21:22

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu galuste