Ciorba de fasole boabe

de Dana Cristea - pusikmea in Supe/Ciorbe, 28 Feb 2010 | 5183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole boabe
  • 1 ceapa mare (150g)
  • 1 morcov (100g)
  • 1 telina mica (75g)
  • 100 g costita
  • 40 ml ulei
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Fasolea boabe se pune la fiert
Fasolea se poate pune de seara in apa, la inmuiat. Intr-o oala de 3l se fierbe fasolea . Dupa ce a clocotit 10 minute se schimba apa. Aceasta operatie se repeta de 2-3 ori.
Se caleste costita pentru ciorba
Intre timp se curata si se taie cubulete ceapa, morcovul si telina. Costita taiata fasii se rumeneste putin in tigaia de teflon. Se da deoparte. Peste grasimea ramasa se adauga uleiul si se pune ceapa la calit.
Se pun la fiert peste fasole legumele si costita. Se fierbe la foc mic circa 2 ore. Cand este aproape gata se pune sare dupa gust. Se spala si se toaca marunt patrunjelul. Ciorba se poate servi calda sau rece, decorata cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat