Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat

de mihaelar63 in Ciorbe, 21 Ian 2010 | 9714 vizualizari

 

la cererea unanima , urmeaza supa ,,rosie ''.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole rosie
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1  felie telina
  • 1 patrunjel radacina
  • 4 rosii
  • 1 lingura pasta de ardei
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • marar 
  • tarhon din otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat:

  1. fasolea se spala si se pune la infoiat cu o seara inainte .
  2. legumele se curata , se spala si se taie in forma dorita .
  3. fasolea se da un clocot cu o jumatate lingurita de bicarbonat , apoi apa se arunca .
  4. intr-o oala cu apa in clocot se pune fasolea, ceapa , morcovul, albitura marar , cimbru , si pasta de ardei la fiert timp de o ora .
  5. separat ciolanul se opareste si se fierbe pana cade de pe os.
  6. se portioneaza ciolanul se pune bucati mari in fiecare farfurie , se pune  ciorba pe deasupra , patrunjel verde si tarhon +ardei iute+ ceapa rosie .

TIPS-URI

1

fasoleao fierbeti 10 min . cuojumatate lingurita bicarbonat  de sodiu , apa se arunca se limpezeste fasolea cu apa calda si se prepara dupa reteta .timpul de fierbere se va injumatati si va fi mai usoara la stomac .

2

smantana se serveste optional .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

alinutzika 1

17.08.2011, 15:14

tare buna

ioanapopescu11 1

10.10.2012, 14:24

pentru o mancare delicioasa va recomand fasolea rosie la conserva Bonduelle, este extrem de buna
www.bonduelle.ro/fasole-rosie-in-suc-propriu-425-ml

diaconta 1

10.10.2012, 14:30

Ioanapopescuuuuuuuuuu ,ai umplut site-ul de fasole )))))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai la multicooker