Ciorba de fasole cu afumatura

de ianculubita in Ciorbe, 25 Ian 2014 | 16180 vizualizari

 

In weekend toate gospodinele gatesc ceva bun,ceva cu carne,eu de data asta la cererea "publicului restrans"am facut acest bors pe care de cand sunt eu,nu l-am facut dar nici la mama nu am vazut.Rezultatul,cred ca va imaginati!!

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole
  • 2cepe
  • 1morcov
  • 1telina
  • 1ardei gras
  • 1borcan rosii in bulion
  • 1lingura pasta de ardei
  • 300g afumatura
  • 4linguri ulei
  • 1cana(1litru)zeama de varza
  • sare
  • 1crenguta de cimbru uscat
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu afumatura:

Fasolea curatata,spalata,o punem la fiert pentru 30-40min;dupa acest timp,o scurgem,o clatim cu apa rece apoi o punem inapoi la fiert cu apa fierbinte,capac si foc mic;cand incepe sa fiarba adaugam legumele curatate,spalate,taiate marunt sau date pe razatoare(radacinoasele)si lasam in continuare sa fiarba incet;cand fasolea este fiarta adaugam rosiile,pasta de ardei,afumatura taiata si prajita in ulei(adaugam si uleiul de la prajit);dupa 5-10min,pentru ca afumatura este deja fiarta cand o cumparam,acrim borsul cu zeama de varza si abia acum condimentam cu sare doar daca mai e nevoie;potrivim gustul borsului,adaugam crenguta de cimbru,leustean si oprim focul;

Se serveste dupa preferinta rece sau cald.

TIPS-URI

1

legumele proaspete,pot fi inlocuite cu zarzavat de la borcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole cu ciolan afumat