Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca

de artistique in Ciorbe, 29 Iul 2013 | 29187 vizualizari

 

Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca
Ciorba de fasole cu carnati afumati este un preparat traditional romanesc ce imbina perfect simplitatea si complexitatea gusturilor. Este o ciorba hranitoare si aromata, ideala pentru a incalzi zilele racoroase si a aduce impreuna familia in jurul mesei. Cu ingrediente de baza si o metoda de preparare relativ simpla, aceasta ciorba ramane un fel de mancare esential in bucataria romaneasca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca
  • 500 grame fasole;
  • morcovi 4-5 bucati frumosi medii;
  • 2 cepe;
  • 450 grame de carnati afumati;
  • pasta de tomate;
  • ulei de masline;
  • piper;
  • cimbru;
  • sare;
  • foi de dafin;
  • 1 legatura de patrunjel sau marar ( eu am folosit patrunjel).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca

Se pune la fiert apa intr-o oala mare , adaugam fasolea.

Pe masura ce fierbe o sa faca spuma, ar fi bine sa fie inepartata ca sa observati evolutia fasolei.

Intre timp, taiem morcovii cubuleti sau mai simplu ii tocam in robot, tocam si ceapa marunt si taiem si carnaciorii rondele, cu grija sa aiba cam aceeasi grosime sa poata sa fiarba toate in mod egal.

Ceapa tocata o calim intr-o oala mare de ciorba , cu ulei de masline in timp ce fierbe fasolea ,cand ceapa capata usor o nuanta aurie si adaugam carnatii si ii calim si pe acestia impreuna cu ceapa, apoi adaugam morcovii si ii calim impreuna cu ceapa si carnatii cateva minute.

Dupa vre-o 20-25 minute scurgem fasolea de apa si le punem din nou la fiert intr-o alta apa , dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca. In momentul in care a fiert inca aproximativ 15-20 minute in cea de a doua apa,scurgem din nou fasolea si o rasturnam peste continutul de ceapa,carnati si morcovi caliti mai devreme.Adaugam apa peste continut,lasam sa fiarba 5 minute si apoi adaugam 3 linguri de pasta de tomate concentrata,sare,piper,foile de dafin si lasam sa fiarba in continuare pana ce fasolea devine mult mai moale, deci este complet fiarta .In aproximativ 10-15 minute ciorba este gata !

Mai putem adauga patrunjel sau marar la finalul acesteia pentru decor si gust ! Serviti alaturi de paine de casa si ardei iuti. Recomandam si ciorba de salata verde

 

 

TIPS-URI

1

Lasati fasolea la inmuiat peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana..de Bihor