MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:
Fasolea o lasam la inmuiat peste noapte, o fierbem o jumatate de ora si aruncam apa.
O punem iar la fiert cu ceapa, morcovii, telina si pastarnacii.
Punem ciolanul la fiert si dupa jumatate de ora-40 min aruncam apa, scoatem ciolanul si il taiem bucati mici.
Duce ce au fiert bine legumele si fasolea (aici e numai pe incercate depinde de care fasole aveti), scoatem legumele, aruncam ceapa si pasam restul. Le adaugam iar in ciorba cu ciolanul taiat bucatele, ardeiul gras taiat cuburi si sucul de rosii. Mai lasam 20 min la foc mic. Mie mi s-a parut cam dulce ciorba si am acrit-o cu bors. La sfarsit am adaugat o legatura de cimbru si am lasat-o doar cateva minute sa-si lase aroma. Daca nu aveti, folositi cimbru macinat, ii da o aroma aparte ciorbei.
Presaram marar tocat si servim cu ceapa rosie. O sa va placa! Garantez!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.