Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 7 Dec 2020 | 2923 vizualizari

 

 Macar o data pe an, prepar ciorba de gulioare umplute . Este greu sa mai gasesti gulioare tinere si mici . De data aceasta am venit cu ele de la piata . Acum gasesti aproape orice , chiar si broccoli , cultivat local .
Este o ciorba specific ardeleneasca ,imprumutata de la vecinii unguri , pentru mine cu gust de copilarie .

 

INGREDIENTE

  • 8 gulioare tinere -cat un ou de gasca
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 2 cartofi mici /sau3 linguri orez
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 crenguta de cimbru uscat-poate fi si verde daca aveti
  • 1 pahar smantana grasa sau iaurt grecesc gras
  • 500 gr pipept de curcan
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura faina alba de grau
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • otet mere -optional .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan:

  1. Curatati si spalati morcovul si ceapa .
  2. Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui.
  3. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert .
  4. Introduceti in oala crenguta de cimbru uscat pentru aroma , care la sfarsitul fierberii se arunca .
  5. Curatati gulioarele si le scobiti cu o lingurita sau cu ustensila de curatat seminte a merelor .
  6. Miezul de gulie nu se arunca se pune la fiert in oala .
  7. Preparati umplutura pentru gulii din pieppt de curcan tocat , ou , pesme,sare , piper si patrunjel verde .
  8. Formati din compozitia cu carne mici perisoare .
  9. Gulioarele se presara in interior cu putina faina alba [ le scuturati sa nu fie prea multa]si se introduce cate o perisoara care se taseaza usor .
  10. Reduceti fierberea [ asta pentru ca sa nuse imprastie carnea ],puneti la fiert gulioarele .
  11. Mi-au mai ramas cateva perisoare si le-am pus in ciorba ca atare .
  12. Tot acum se pun la fiert cartofii curatati si taiati cubulete.
  13. Eu pun cartofii pentru un plus de consistenta [ daca nu am si felul doi ] .
  14. Puteti renunta la cartof sau inlocui cu orez .
  15. Lasati sa fiarba cam 15 -20minute . Incercati daca este cartoful fiert .
  16. Dregeti ciorba cu smantana . Daca va place mai acrisora puneti putin otet de mere .
  17. Gustati si sarati/piparati daca este necesar.
  18. La servire presarati patrunjel verde si marar verde pentru aspect , gust si prospetime !!!
  19. Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Smantana grasa nu este indicata pentru cei care au unele probleme de sanatate . Dar fiind de calitate nu va face cocoloase in ciorba . Puneti mai putina sau o inlocuiti cu iaurt gras .

2

Eu pun cartofii pentru un plus de consistenta [ daca nu am si felul doi ] .

3

Puteti renunta la cartof sau inlocui cu orez .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

UrsanMihaela 1

12.12.2020, 14:50

Ma tenteaza sa o incerc si eu, cand voi gasi gulioare .

Ancutsa 1

12.12.2020, 15:43

Arata bine!

abstract01 1

12.12.2020, 17:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta