Foarte buna si racoroasa vara!
Nimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece.
Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza finala... :)
Am curatat repejor legumele si le-am taiat.
Am pus apa in vasul Zepter, am adaugat legumele ( mai putin rosiile), am pornit focul si am acoperit cu capacul.
Cand acul indicator a intrat in zona verde am oprit focul si am lasat vasul acoperit. Chiar daca unele legume se prepara mai repede decat celelalte, le-am pus odata la fiert. Morcovul a ramas usor crocant si asa bun la gust...
Dupa 10 minute de cand am stins focul, am adaugat si rosiile si am acoperit vasul din nou.
Intre timp am fiert orezul separat, o portie de orez la trei portii de apa. Am adaugat orezul, am sarat, am presarat verdeata tocata si ciorba e gata!
1
daca doriti, puteti adauga la final si ulei
2
daca o preferati mai acra, adaugati putin bors