Ciorba de legume

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 18 Aug 2015 | 3376 vizualizari

 

Am facut o ciorbita usoara, de vara.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa;
  • doi ardei grasi;
  • un ardei bulgaresc;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • 1/2 radacina de telina;
  • un cartof;
  • un dovlecel;
  • un castravete;
  • 3-4 linguri ulei;
  • apa (circa 4 l);
  • sare;
  • 200 g rosii cherry;
  • o legatura de patrunjel sau leustean, in functie de preferinte.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele, la fel si pastarnacul.

Radacina de telina se curata, se spala si se taie bucatele.

Toate aceste legume se inabusesc intr-o oala in 500 ml apa cu uleiul si sarea. Dupa aceea, se completeaza oala cu apa si se lasa sa clocoteasca.

Cartoful, dovlecelul si castravetele se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se pun in apa clocotita.

Dupa ce fierb toate legumele se adauga rosiile cherry spalate si taiate pe jumatate. Se fierb si acestea, apoi se potriveste ciorba de sare.

Se serveste cu patrunjel/leustean verde tocat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba de varza acra - o bunatate pentru zilele de post