Ciorba de melci/ dshish bel baboush

de aishaflory in Ciorbe, 14 Mai 2014 | 6784 vizualizari

 

Prima data cand am mancat melci. Sotul meu m-a invatat sa gatesc aceasta reteta si desi am fost putin reticenta chiar mi-au placut.
In Tunisia melcii se mananca mai ales iarna in anotimpul lor ploios cand multi oameni ii vand la piata.

 

INGREDIENTE

  • 4 lg mari de pasta de tomate concentrata
  • aprox 5 lg ulei masline sau f-soarelui
  • 2 lgt tebel
  • 1lgt boia
  • 4-5 catei de usturoi
  • piper/ sare
  • dshish( grau macinata)
  • 1 legatura patrungel
  • 1/2 legatura telina frunze
  • 1/2 legatura frunze sfecla
  • 40 melci (de gradina)
  • zeama de lamaie(opt)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de melci/ dshish bel baboush:

Melcii stransi ii puneti intr-o galeata si ii spalati, dupa care ii acoperiti cu o sita ca sa nu poata sa iasa din galeata si sa poata sa si respire.

In urmatoarele 2 zile o sa trebuiasca sa ii hraniti cu faina asa incat ei sa se curete de tot ce au mancat,

In a 3 a zi se spala melcii si ii puneti intr-un borcan inchis cu capac si ii bagati la frigider ca ei sa intre in hibernare, dupa ce ii scoateti puteti sa ii omorati cu un ac, eu asa fac, si ii puneti in apa clocotita.

Lasati sa fiarba aproximativ 30 de minute pe foc mediu.Va recomand sa supravegheati  melcii pentru ca atunci cand fierb mucusul lor se transforma in spuma si s-ar putea sa dea in foc ( oricum nu va faceti griji cand sunt fierti nu mai au mucus)

Dupa ce au fiert ii spalati bine cu apa rece.

Intr-un vas puneti uleiul si pasta de tomate si amestecati 1 min, in felul acesta pasta isi pierde din aciditate, adaugati tebel,boia, cateii de usturoi pisati, piper si adaugati apa, iar cand apa fierbe puneti si melcii.

Dupa 20 de min adaugati dshish, lasati sa fiarba 10 min si adaugati patrunjelul; telina ,frunzele de sfecla si sare dupa gust.

Ciorba este gata cand are consistenta putin mai lichida decat a unei supe crema.

Pofta buna 

 

TIPS-URI

1

In cazul in care nu aveti dshish puteti pune cous cous...

2

Melcii se pot scoate din cochilie cu o scobitoare

3

Ciorba se poate servi cu putin zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de melci/ dshish bel baboush" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

marcela1979 1

20.05.2014, 17:57

VANDA 1

23.05.2014, 11:16

..."puteti sa-i omorati cu un ac"...GRETOS BLEAH!!!

aishaflory 1

24.05.2014, 16:30

Noi nu mancam animale moarte si de aceea ii intepam cu un ac ca sa iasa sangele, tine de religia noastra

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba alba cu perisoare de curcan