Ciorba de orez cu usturoi

de T I M E A in Ciorbe, 26 Feb 2014 | 14101 vizualizari

 

O ciorba perfecta pentru vremea rece de afara!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr carne slaba de vitel taiata cubulete mici (puteti pune si carne de pui, e la fel de buna )
  • 3 morcovi potriviti
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina mica
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei
  • 4 linguri orez
  • o capatana de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 150 ml lapte (sau smantana slaba)
  • patrunjel verde
  • optional un varf de lingurita sare de lamaie (daca va place mai acrisoara)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de orez cu usturoi:

Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.
In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.

Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici.

Cand fierbe apa punem toate legumele in apa clocotita. Adaugam si carnea si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam orezul spalat si potrivim de sare si piper. Tot acum adaugam si usturoiul curatat si pisat marunt.

In momentul in care orezul este fiert, intr-un bol amestecam faina cu laptele/smantana si adaugam cateva linguri din ciorba calda, apoi turnam in ciorba si amestecam.

Lasam sa mai dea o data in clocot.

Adaugam patrunjelul verde tocat si oprim focul.

Servim cald cu ardei iute!

TIPS-URI

1

in loc de orez puteti pune cartofi

2

ciorba poate fi facuta si cu tarhon

3

puteti pune si sucul de la ardei iute murat pentru a acri ciorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de orez cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]