Ciorba de legume cu perisoare sau ciorba cu oase (carne) cu perisoare!
Perisoarele:
Carnea macinata se amesteca cu oul, frunzele de patrunjel, usturoiul, grisul, sare si piper. Se formeaza perisoarele.
Toate legumele (in afara de rosii) se toaca marunt si se pun la calit; cand s-au patruns bine, se adauga apa (~4 litri) si oasele pt ciorba. Se lasa sa fiarba toate foarte bine, apoi adaugam rosii tocate marunt sau suc de rosii. Se condimenteaza dupa gust. Spre sfarsit se adauga perisoarele.
Cand toate sunt fierte, se ia ciorba de pe foc si se lasa sa se "linisteasca" (~20-30 min). Apoi ouale se bat bine cu furculita si se pun in ciorba... (in ouale batute adaugati cate putin ciorba pt a nu se face "zdrente" si ciorba sa fie fina).
Se acreste dupa gust!
Se serveste cu smantana si ardei iute!