Ciorba de perisoare

de Lau in Supe/Ciorbe, 7 Ian 2017 | 4490 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de vita
  • 5 l apa
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri zarzavat
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  • leustean
  • 300 ml bors acru
  • 2 linguri bulion
  • Perisoare
  • 500 g carne tocata vita
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Oasele de vita le spalam si punem intr-o oala cu apa.

Spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam cartofi taiati, zarzavatul, ceapa tocata marunt, cimbrul, foaia de dafin; lasam sa fiarba la foc potrivit.

Cat timp fierbe ciorba, pregatim perisoarele, amestecand ingredientele si cu mainele umede, modelam perisoarele care le asezam pe o tava sau tocator.

Cand carnea este fiarta, adaugam bulionul si borsul, leusteanul si lasam sa mai dea unu-doua clocote, dupa care adaugam perisoarele una cate una.

Lasam sa fiarba fara sa amestecam in oala. Scoatem una si verificam daca sunt fierte.

La final, adaugam patrunjel verde si smantana.

(eu am zarzavat fiert, asa ca nu am folosit ulei)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de usturoi