reteta am luat-o de pe site-ul acesta,sunt mai multe tipuri de retete de incercat,a iesit foarte buna http://www.apropo.ro/life-style/culinar/retete-ciorba-de-perisoare-11-retete-pentru-ciorba-de-perisoare-10397242
Pentru perisoare:
Osul de vita se opareste intr-o oala cu apa clocotita.Se scoate si se pune la fiert in apa rece cu sare si piper,se lasa la fiert la foc mic.
Ceapa se toaca marunt,pastarnacul il taiem cubulete si le punem la calit in ulei de masline cu putina sare si praf de ghimbir.Dupa cateva minute se pune si morcovul si telina date pe razatoarea mare.
Dupa ce s-au calit se adauga in oala de ciorba si se lasa in continuare la fiert.
Dupa 30 minute se prepara perisoarele:
Se amesteca carnea tocata cu sarea,piperul,patrunjelul tocat marunt si orezul calit in putin ulei.
Se umezesc palmele si se formeaza perisoarele.
Se pun pe rand in oala de ciorba si se lasa 15-20 minute sa se fiarba.Se adauga si rosia taiata cubulete.
La sfarsit punem tarhonul si otetul,leusteanul si patrunjelul tocat marunt.
Se mai adauga condimente dupa gust.