Ciorba de perisoare cu taitei de casa

de madi_marin in Ciorbe, 17 Ian 2010 | 11148 vizualizari

 

Noua ne place mult ciorba de perisoare...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof mare
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • 1,5 l zeama de varza ( sau bors)
  • marar
  • cuburi concentrate
  • piper
  • leustean
  • ulei
Pentru paste:
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu taitei de casa:

Se curata legumele si se spala. Ceapa si pastarnacul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare.Cartoful se taie cubulete care se pun intr-un castron cu apa rece ca sa nu oxideze. Legumele tocate se pun la calit intr+un pic de ulei, apoi se pune cam 1 l de apa peste ele si se lasa sa fiarba. Intre timp se condimenteaza carnea  cu sare, piper si marar si se formeaza perisoare de marime potrivita care se pun la fiert peste legumele din oala.

Acum se prepara aluatul pentru paste : Se pune faina pe masa,in mijloc se face o gropita si se pune oul. Se framanta un aluat care se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire, apoi se taie fasii care se lasa sa se usuce pe un fund de lemn presarat cu faina.

Cand carnea e aproape gata se pun cubulete de cartofi si pastele scuturate bine de faina, se mai pune apa si se lasa pana s-au fiert  complet. Se pune acum zeama de varza sau borsul si pasta de tomate, apoi se drege gustul cu cuburi concentrate si piper. Cand stingem focul adaugam leusteanul.

TIPS-URI

1

Zeama de varza sau borsul e bine sa le adaugam fierbinti in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

madi_marin 1

20.02.2010, 21:01

nana, ma bucur ca iti place....sa incerci sa o pregatesti, taiteii de casa mie imi plac foarte mult....

nadina73 1

20.08.2010, 00:24

5 furcu si chiar am sa o fac zilele asteasuper

madi_marin 1

20.08.2010, 08:48

nadina...multumesc pentru furculite....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta