Ciorba de perisoare din dovlecel

de giorgi in Supe/Ciorbe, 26 Mai 2012 | 8397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • doi dovlecei nu prea mari
  • doi morcovi
  • 4 oua
  • 200 gr branza dulce
  • o cutie smantana, mica
  • un pastarnac
  • o felie mare de telina
  • doua legaturi de marar
  • zarzare sau bors sau lamaie
  • o ceapa
  • ardei verde si rosu
  • 5 linguri gris
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din dovlecel:

Dovleceii ii curatam de coaja ,de miez,ii taiem pe jumatate,rezultand patru bucati Trei jumatati le dam pe razatoare,stoarcem bine de zeama si amestecam cu doua oua ,sare,gris ,faina ,branza dulce si cateva fire de marar tocat fin.
Punem un vas cu apa la fiert sa avem la indemana sa completam ciorba.
Intr-un vas calim ceapa, tocata marunt ,in putin ulei (vreo 4-5 linguri) pana devine sticloasa.Punem radacinoasele tocate cuburi (morcov,pastarnac,telina..putem pune si radacina de patrunjel daca vrem).Picuram un pic de apa si lasam sa se inabuseasca acolo si sa fiarba pana se inmoaie .Punem jumatatea de dovlecel (pe care nu am dat-o pe razatoare) taiata cuburi .Completam cu apa fiarta cam cat vrem sa avem ciorbita de multa si adaugam sare.Eu am facut-o intr-un vas de 4kg.
Cand legumele s-au fiert punem perisoare de legume,  cam cat o nuca de mari si lasam sa fiarba cam 10 minute .In acest timp ,cat se ridica perisoarele deasupra si fierb , intr-un castron amestecam doua galbenusuri cu smantana si diluam cu cate o lingura din ciorbita fierbinte .Adaugam cu prudenta ,lingura cu lingura ,amestecand pana se infierbanta bine compozitia cu oua si smantana.Tragem de pe foc ciorbita,adaugam compozitia cu galbenusuri ,omogenizam usor ,punem si ce acritura folosim (zarzare,bors,lamaie) si mararul tocat ,mai dam cateva clocote si gata.Oprim focul si servim cu incredere.Perisoarele din dovlecel sunt un deliciu!
Putem folosi patrunjel sau telina dar acum e sezonul mararului ,el e vedeta !

TIPS-URI

1

Lasam focul potrivit sa nu se dezintegreze perisoarele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

alinutzika 1

27.05.2012, 16:37

f interesant!

Cris2711 1

19.08.2012, 20:04

Bya Ralu 1

27.08.2012, 17:42

fain!nu am mai papat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]