Ciorba de porc a la grec

de alinutzika in Ciorbe, 6 Ian 2012 | 17528 vizualizari

 

Pt ca intotdeauna cand servesc la masa ciorba primesc multe laude, m-am gandit sa prepar mai des ciorba si sa incerc toate genurile..:)))
A iesit excelenta!

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne porc
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 telina medie
  • 1 cana orez
  • 400 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper, vegeta
  • putin tarhon uscat
  • 2-3 dopuri de otet (asa masor eu otetul, ca sa nu uit...:)))))
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc a la grec:

Se toaca marunt toate legumele si se pun la calit in putin ulei, la foc mic.

Cand sunt calite, se adauga carnea taiata bucatele mai mici, apoi se condimenteaza.Cand carnea prinde a se rumeni, se umple oala cu apa, dar nu chiar pana sus. Se adauga otetul. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga orezul. Se amesteca smantana cu galbenusurile, intr-un vas adanc. Daca, carnea si orezul sunt fierte, se opreste focul si se ia cu polonicul zeama din oala si se pune in vasul cu smantana, treptat, amestecand continuu. Dupa ce se pun asa vreo 3 polonice, se adauga toata compozitia in oala de supa, treptat,  amestecand usor pana e incorporata toata in supa.

Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]