Ciorba de vitel cu taitei

de T I M E A in Ciorbe, 11 Feb 2014 | 6403 vizualizari

 

Din cand in cand spre bucuria mea, reusesc sa cumpar de la tara carne de vitel. E un lucru bun zic eu sa consumam carne neinjectata si mai sanatoasa ca cea din comert.
Va zic si voua o reteta simpla si buna de ciorba cu carne de vitel, legume si taitei. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de os cu carne de vitel (aprox 300 gr)
  • 150 gr carne de vitel
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei
  • 3 morcovi
  • 1/2 gulie
  • 1/2 dintr-o radacina de telina mai mica
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr taitei
  • 300 ml suc de rosii
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu taitei:

Carnea si osul de vitel le fierbem mai intai separat intr-un vas cu apa. Fierbem aprox 15-20 de minute.  

Separat intr-un vas de 3 l, punem apa si punem vasul pe foc.   

Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici.

Cand fierbe apa punem toate legumele in vas.  

Adaugam si carnea si osul si lasam sa fiarba la foc mic.

Adaugam pe pacurs sarea si piperul si eventual o lingura de vegeta daca doriti (dar nu e necesar).  

Cand legumele si carnea sunt fierte adaugam taiteii si cand s-au fiert si acestea turnam sucul de rosii ( eu folosesc bulion de casa ) si lasam sa mai fiarba 2-3 minute.  

Adaugam patrunjelul tocat si oprim focul.  

Servim cald!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

T I M E A 1

17.02.2014, 18:41

Mihaela multumesc . Da am din cand in cand si tare ma bucur

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 10:24

foarte buna ciorbica asta

MOKUSKA 1

21.08.2014, 10:30

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta