Ciorba de pui a la grec

de Anett in Ciorbe, 16 Iun 2016 | 8635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucatica telina sau 1 legatura frunza de telina
  • 100 gr orez
  • zeama unei jumatate lamai
  • 3 galbenusuri
  • 1 legatura patrunjel
  • 300 gr smantana
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Curatam carnea de pui, taiem in bucatele si punem intr-o oala. Adaugam apa si ceapa curatata  lasata intreg. Asezonam dupa gust si punem la fiert.

Intre timp curatam legumele si dam pe razatoare pe gaura mare. Legumele introducem in oala. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de 30 de minute acoperita partial.

Cand carnea de piept e gata scoatem ceapa si adaugam orezul.

Intre timp adaugam la galbenusuri smantana si zeama de lamai. Amestecam bine. Cand orezul este fiert luam cate putin din supa si adaugam treptat la smantana. Amestecam continuu iar dupa cateva polonice adaugam in supa.

Fierbem cateva minute si adaugam patrunjel tocat. 

TIPS-URI

1

Supa va avea un gust mai bun daca folosim si tacam de pui

2

Daca simtim nevoia mai putem adauga zeama de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec