Ciorba de salata verde

de lia maria in Ciorbe, 13 Iul 2010 | 10158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g sunca afumata (jambon)
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 salate verzi
  • 2 morcovi
  • 1 telina radacina
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir de praz
  • 3 catei usturoi (pisat)
  • Patrunjel Frunze
  • Marar Frunze
  • 4 oua
  • 150ml lapte
  • 500g smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Spalam salata foarte bine din mai multe ape si o taiem sau rupem , nu foarte marunt. Zarzavaturile curatate si spalate le dam pe razatoarea mare. Ceapa o tocam marunt la fel si frunzele. Sunca o taiem in bucatele.

Intr-o oala de 6 L, punem uleiul la incins, adaugam ceapa, usturoiul si zarzavaturile. Amestecam si lasam cam 5’ la dinstuit, apoi adaugam 3l de apa si lasam sa fiarba. Spargem ouale, intrun bol si le batem cu o furculita, amestecand-ule cu laptele.

Cand apa cu zarzavaturi da in clocot, adaugam salata si lasam la fiert.

Luam o tigaie prajim bucatile de sunca, pana devin jumari. Peste ele, adaugam oule si le prajim amestecandu-le bine. Adaugam compozitia in oala cu ciorba si mai lasam la fiert 20’.  Amestecam smantana cu frunzele si usturoiul pisat, adaugam in oala, mai lasam 5’ si oprim focul.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

zarzavat

2

salata verde

3

sunca afumata

4

oua

5

smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta