Ciorba de vitel cu legume si perisoare

de Doinavar in Ciorbe, 20 Feb 2013 | 4187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata frumoasa de antricot de vitel fara os, mai grasuta, cu firisoare de grasime (450-500 g)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare + 1 ceapa mica
  • 2 albituri (pastarnac/patrunjel/o bucata de telina)
  • 1 mana de spanac/stevie/loboda
  • 1 legatura leustean
  • 1,5 l bors (1/2 plic bors magic)
  • 4-5 linguri amestec pentru ciorbe
  • 3 linguri orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 lingurite baza pentru mancaruri (de vita)
  • 1 ardei kapia rosu/gogosar
  • sare, piper
  • pentru dres: otet, smantana, galbenus – dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu legume si perisoare:

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3 din carne taiata bucati mari. Adaugati ardeiul rosu taiat cubulete mici si 2 lingurite baza pentru mancaruri. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 40-45 minute.

In timp ce fierbe ciorba, puneti la fiert borsul (sau 1.5 l apa + bors magic) si preparati perisoarele. Intr-un blender puneti restul de carne taiata cubulete, ceapa mica taiata bucati, patrunjelul verde taiat mare, o lingurita baza pentru mancaruri si mixati 8-10 secunde, apoi adaugati orezul inmuiat in apa. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari. Dupa ce a fiert ciorba scoateti legumele (le puteti folosi pentru o salata boeuf, de legume, etc.) adaugati verdeturile tocate si puneti sa fiarba la foc mic perisoarele, una cate una, apoi adaugati borsul.

Lasati perisoarele sa fiarba la foc foarte mic 10-12 minute, pana se ridica la suprafata. Atunci sunt fierte complet. Adaugati leusteanul tocat, puneti ciorba cu perisoare in farfurii, dregeti dupa gust si adaugati in fiecare farfurie cate o bucata de carne. Decorati cu verdeata.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu legume si perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare